A R C H I E F

Vorige Artikel 366 van 1399 Volgende

Serie van drie vintage blikken bussen met afbeeldingen Het Loo, Drakestein en Soestdijk

Artikelnummer: BT-3022-20

Serie van drie vintage blikken bussen met afbeeldingen Het Loo, Drakestein en Soestdijk.

  • Vervaardiger: Onbekend
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70 - 80

Beschrijving
Mooie serie ronde blikken bussen met afbeeldingen van Paleis Het Loo, van het Kasteel/Landgoed Drakestein en van Paleis Soestdijk. De blikken hebben een los oversluitdeksel, zijn gedecoreerd met een donkerrood hamerslagpatroon en hebben het uiterlijk van een geborduurde rand.  Aan de achterzijde voorzien van een gefelste langsnaad.

Conditie
Deze set blikken bussen verkeert in een goede vintage staat met lichte sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 15 cm. 
  • Diameter: 13,5 cm.  

Paleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis en tegenwoordig een nationaal museum, gelegen aan de rand van Apeldoorn. Paleis Het Loo is eigendom van de Staat der Nederlanden. Het beheer en onderhoud van de gebouwen wordt uitgevoerd door de Stichting Paleis Het Loo Nationaal Museum.

Drakensteyn (ook wel Drakestein, Drakenstein of Drakensteijn) is een kasteel en landgoed gelegen nabij Lage Vuursche, in de gemeente Baarn. De oude geschiedenis van Drakensteyn is nauw verbonden met die van ridderhofstad Drakenburg bij Baarn die in de negentiende eeuw is afgebroken. In 1360 is voor het eerst geschreven over een hofstede Drakesteyn die in 1385 aan Frederik van Drakenburg werd beleend.

Paleis Soestdijk is een paleis aan de Amsterdamsestraatweg 1 in Baarn. Het oorspronkelijk 17e-eeuwse gebouw is genoemd naar de Soestdijk waarlangs ook de buurtschap Soestdijk is ontstaan. Vanaf 1937 was het de residentie van kroonprinses en later koningin Juliana der Nederlanden en haar echtgenoot prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Vanaf eind 1970 tot 2017 was het eigendom van de Nederlandse Staat.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken voorraadbussen

Onderwerp / Thema
Paleis Het Loo - Kasteel / Landgoed Drakestein - Paleis Soestdijk

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Créme - wit - groen - rood blauw - meerkleurig

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Losse oversluitdeksels met hamerslagpatroon

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
15,00 cm

Diameter
13,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel