A R C H I E F

Vorige Artikel 379 van 1399 Volgende

Vintage blikken busje voor Buisman Koffiestroop met tekst "Buisman GS"

Artikelnummer: BT-3009-20

Vintage blikken busje voor Buisman Koffiestroop met tekst "Buisman GS". 

  • Vervaardiger: Thomassen & Drijver 
  • Vervaardigingsdatum: 1964 - 1997 

Beschrijving
Dit busje voor Buisman Koffiestroop heeft een ronde cilindrische vorm en is uitgevoerd met een los oversluitdeksel. De decoratie van het blik bestaat uit een voornamelijk blauwe ondergrond met rode, zwarte en goudkleurige details. 

Veel tekst en enkele keren het beeldmerk Buisman. Tekst: BUISMAN'S GS. Verbetert de koffie; Bespaart op koffie; Twaalf maal bekroond. Voor koffie op z'n best. Inhoud 500 gr. koffiestroop. Droog en koel bewaren; Na gebruik goed sluiten; Bij het branden verliest de koffie 80% van zijn vruchtensuikers. Buisman vult dit weer aan... etc.

Koninklijke R. Buisman B.V. Zwartsluis.

Conditie
Deze vintage bus voor BuismanGS  verkeert in een nette staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van  slijtage.  Foto's maken deel uit van beschrijving. 

Formaat

  • Hoogte: 11,5 cm. 
  • Diameter: 9 cm.

Buisman aroma, ook wel genoemd Buisman gebrande suiker of koffiestroop is een product van de firma Buisman. Het is een koffietoevoegsel bestaande uit gebrande, gekaramelliseerde glucosestroop en melasse. Het wordt gebruikt om de smaak van koffie te verbeteren.

Een kleine hoeveelheid Buisman wordt bij het zetten toegevoegd aan de koffie. 'Buisman' was op de Nederlandse consumentenmarkt lange tijd een soortnaam voor gebrande suiker. 

In tijden van koffie- en theeschaarste, zoals gedurende het continentaal stelsel dat was ingesteld door Napoleon, was koffiecichorei een veel gebruikte vervanger. Toen koffie weer in ruime mate op de markt kwam bleef men cichorei gebruiken als toevoeging, omdat koffie duur was en men aan de smaak gewend was.

Een smaak verbeterende toevoeging werd gevonden in koffijstroop. Dit product maakte koffie pittiger en donkerder, zodat ze sterker leek en men met minder koffiebonen toe kon. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken busje voor Buisman Koffiestroop

Onderwerp / Thema
Buisman koffiestroop

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Blauw - rood - goud

Uitgever
Koninklijke R. Buisman B.V. Zwartsluis

Vervaardiger
Thomassen & Drijver

Merk
Buisman GS

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1964 - 1997

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
11,50 cm

Diameter
9,00 cm

Inhoud
500 G

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel