A R C H I E F

Vorige Artikel 390 van 1099 Volgende

Vintage blikken trommel met voorstelling van koets in dorp

Artikelnummer: BT-2996-20

Vintage blikken trommel met voorstelling van koets in dorp.

  • Vervaardiger: ...
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1960

Beschrijving
Rechthoekig blik in een vintage staat uitgevoerd met een los oversluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een créme-gele ondergrond met daarop  in groen een panorama van een dorpsgezicht met bomen. Op het deksel een afbeelding van een koets met koetsier en reizigers rijdend door een dorp of kleine stad. Op de voorgrond staan twee hondjes. Verder een herberg met een uithangbord met een zwaan. Op de achtergrond een kerktoren of torenspits.

Conditie
Deze blikken trommel verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 5,5 cm. 
  • Lengte: 17 cm. 
  • Breedte: 12 cm. 

Koets
Een koets is een twee- of vierwielig rijtuig met een vaste of opklapbare kap, getrokken door een of meer trekdieren (meestal paarden). In tegenstelling tot een boerenwagen of een kar (tweewielig) is een koets goed geveerd en vaak gesloten (of overdekt met een beweegbare kap), waardoor de passagiers comfortabel kunnen zitten en beschermd zijn tegen weer en wind. Aan de zijkanten van een koets bevinden zich meestal portieren, soms met raampjes. Koetsen worden over het algemeen vanaf de bok gemend door een koetsier.

Land van herkomst
Onbekend

Soort object
Blikken trommel - productverpakking

Onderwerp / Thema
Koets - dorpsgezicht - hondjes - torenspits - herberg

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Créme-geel - groen - meerkleurig

Uitgever
...

Vervaardiger
...

Merk
...

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1960

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
5,50 cm

Lengte
17,00 cm

Breedte
12,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel