A R C H I E F

Vorige Artikel 395 van 1099 Volgende

Rode vintage beschuitbus voor ARK met bloemen, vlinders en sterren

Artikelnummer: BT-2991-20

Rode vintage beschuitbus voor ARK met bloemen, vlinders en sterren.

  • Vervaardiger: ARK
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1990

Beschrijving
Hoge ronde rode beschuitbus voor ARK uitgevoerd met een los oversluitdeksel met rolrand en gedecoreerd met bloemen en vlinders. Op de rand van het deksel staat de merknaam "ARK" 

Deze beschuitbus is vervaardigd met een zogenoemde gefelste langsnaad in doos en bodem. Verder bestaat de decoratie uit een rode ondergrond met witte bloemen en goudkleurige vlinders en sterren. Blanke binnenzijde.

Conditie
Deze vintage beschuitbus van ARK verkeert in een nette staat met geringe sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 22.6 cm.
  • Diameter: 11.0 cm.

ARK
In 1920 was Ark’s een ambachtelijke bakkerij waar men beschuit en ontbijtkoek maakte. Het gezin van ARK bestond uit vijf zonen en twee dochters. Twee van die zonen, Gerrit Jan van Ark en Martinus Johan van Ark, besloten in 1931 een fabriek te bouwen
aan de Zwolseweg. Daar staat Ark’s Beschuitfabriek vandaag de dag nog steeds. 

Bij Ark’s werd in het begin alleen beschuit en ontbijtkoek gemaakt. In 1938 kwamen daar ook biscuit/koekjes bij. Ark’s leverde in het begin aan de bakkers en later ook aan de kruideniers door heel Nederland. De producten van Ark’s waren met name populair in provincies als Overijssel, Zeeland en Zuid Holland. In 1975 werd de fabriek overgenomen door Bolletje. De producten van Ark’s waren een welkome aanvulling op het Bolletje assortiment! 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken beschuitbus

Onderwerp / Thema
Ark - beschuit - vlinders - bloemen - sterren

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Rood - wit - goud - geel

Uitgever
ARK

Vervaardiger
ARK

Merk
ARK

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1975

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
22,60 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel