A R C H I E F

Vorige Artikel 397 van 1099 Volgende

Vintage beschuitbus van Carels met rood deksel en een afbeelding van een ooievaar met korenaar

Artikelnummer: BT-2989-20

Vintage beschuitbus van Carels met rood deksel en een afbeelding van een ooievaar met korenaar.

  • Vervaardiger: Henri J. Carels / Hus Concern
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1958

Beschrijving
Vintage beschuitbus van bakkerij Henri J. Carels uit Amsterdam, welke deel uitmaakte van het Hus Concern. Deze blikken bus is uitgevoerd met een los oversluitdeksel. De bus heeft een gefelste langsnaad aan de achterzijde. De decoratie van deze beschuitbus bestaat uit een crémekleurige ondergrond met rode details. Op het deksel bevind zich een ooievaar met in zijn bek een korenaar.

Conditie
Deze beschuitbus verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 21,6 cm.
  • Diameter: 10,6 cm.

Bakkerij B. Hus (1915-1987) was een Nederlandse brood- en banketbakkerij, die Den Haag en een deel van Nederland van haar bakkerijproducten voorzag. In de volksmond werd gesproken over Hus. In Rijswijk stond van 1971 tot 1987 de bakkerij van Hus, die de grootste bakkerij van Nederland was.

In 1958 vond een grootschalige fusie plaats van de bakkerijen Paul C. Kaiser, Lensvelt-Nicola en Donker, die daardoor kwamen te vallen onder N.V. Meel- en Broodfabriek De Zeeuw, B. Hus.

Het Hus-concern met meer dan 400 filialen werd in 1959 geleid door een vijfkoppig bestuur van Pieter Hus, K.J. Kuypers, J.C.J. en J.K.P. Kraan en P. de Ruiter, en bediende zich van verschillende namen: Hus, Lensvelt-Nicola, Paul C. Kaiser, Donker, en Willems Simons in en rond Den Haag, en Van der Meer & Schoep in Rotterdam (77 filialen), Henri J. Carels in Amsterdam (23 filialen) en in Haarlem (8 filialen), en Schat-Hus in Utrecht (12 filialen).

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Beschuitbus - beschuitblik

Onderwerp / Thema
Beschuitbus - Carels - beschuit

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Créme - rood

Vervaardiger
Henri J. Carels

Merk
Carels

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1950 - 1958

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
21,60 cm

Diameter
10,60 cm

Inhoud
Geschikt voor een hele rol beschuit

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel