A R C H I E F

Vorige Artikel 398 van 1099 Volgende

Vintage oranje geruite bus met zonnebloemen voor VERKADE biskovite Zaandam

Artikelnummer: BT-2988-20

Vintage oranje geruite bus met zonnebloemen voor VERKADE biskovite Zaandam. 

  • Vervaardiger: verkade Zaandam
  • Vervaardigingsdatum: 1920 - 1970

Beschrijving
Mooie vintage cillindrische blikken bus voor Verkade biskovite uitgevoerd met een los enigzins bol oversluitdeksel met drie zonnebloemen. De decoratie van dit blik bestaat uit een oranje ondergrond en is voorzien van een netwerk van gele ruiten. Verticaal vijf rijen met gele zonnebloemen en groen blad.

Het blik is uitgevoerd met rolranden aan zowel het deksel al als aan de onder- en bovenkant vn het blik. De achterkan heeft een gefelste langsnaad. Aan de onderzijde van de bus staat in reliëf de tekst Verkade Biskovite Zaandam.

Conditie
Dit blik van Verkade verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat

  • Hoogte: 17,0 cm.  
  • Diameter: 7,5 cm. 

Verkade is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat artikelen als beschuit, chocolade en koek vervaardigde. Ook werden er enige tijd theelichtjes vervaardigd. De fabrieken van Verkade zijn vanouds gevestigd in Zaandam en zijn belangrijk in de ontwikkeling van de voedingsindustrie van de Zaanstreek.

Op 2 mei 1886 opende Ericus Gerhardus Verkade zijn Stoombrood- en Beschuitfabriek 'De Ruyter' in een voormalig patentoliefabriekje aan de Zaan. Hij startte eenvoudig met het maken van brood en beschuit. Het succes dat hij hiermee boekte was zo groot dat hij regelmatig nieuwe producten aan zijn assortiment kon toevoegen.

De naam “De Ruyter” was gekozen met een buiging naar het verleden; de eerste meelmolen van West Zaandam droeg die naam. De producten van het eerste uur waren; brood, beschuit, honing ontbijtkoek en Langetjes, later kwamen ook de waxinelichtjes hierbij. “De Ruyter” is nu nog steeds herkenbaar in het logo van het Verkade merk. In de loop der tijd is Verkade overgegaan op het maken van koekjes en chocolade.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken bus voor Verkade Biskovite

Onderwerp / Thema
Bikcovite - Verkade - Zaandam - zonnebloem

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Oranje - geel - groen

Uitgever
Koninlijke Verkade fabrieken nv Zaandam-Holland

Vervaardiger
Verkade Fabrieken Zaandam

Merk
Verkade Biskovite

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Klein model - los oversluitdeksel

Tijdperk
1920 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
17,00 cm

Diameter
7,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel