Vorige Artikel 27 van 40 Volgende

TUPPERWARE schenkkan / waterkan / sapkan 1L.

Artikelnummer: TW-2920-20
€ 5,95
Voorraad 2 stuks

TUPPERWARE schenkkan / waterkan / sapkan 1L.

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: 1983

Beschrijving
Ovale beige Tupperware kan met handvat. Door de deksel te draaien kun je ervoor kiezen om te schenken of te sluiten. Door zijn formaat past deze kan perfect in de deur van de koelkast. In goede staat met lichte gebruikssporen.

Conditie
Deze kan verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Breedte: 11,5 cm. (zonder handvat)
  • Hoogte 17 cm.
  • Diepte: 7 cm.

 


 

In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam namelijk de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Schenkkan - waterkan - sapkan

Onderwerp / Thema
Schenken - bewaren - koelkast

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Wit

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Met keerbaar deksel voor open of dicht

Tijdperk
1983

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
11,50 cm

Lengte
17,00 cm (zonder handgreep)

Breedte
7,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel