Vorige Artikel 19 van 50 Volgende

Tupperware Crystal+ rood met deksel

Artikelnummer: TW-2879-20
€ 4,95
Voorraad 1 stuk

Tupperware Crystal+ rood met deksel. 

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: 2001

Tupperware Crystal+ voor opwarmen in de magnetron, 260ml. 

Beschrijving
'Crystal plus' van Tupperware uitgevoerd in rood kunststof voor het opwarmen van voeding vanuit de diepvriezer in de magnetron. Dit exemplaar heeft een rood deksel met een gele dop die kan worden geopend voor gebruik in de magnetron of gesloten voor opslag. Het is gemaakt van spuitgegoten polyethyleen en heeft een capaciteit van 260ml.

Conditie
Dit Tupperware Crystal+ schaaltje verkeert in een goede vintage staat met mogelijke sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat

  • Hoogte: 5 cm.
  • Lengte: 14 cm.
  • Breedte: 9,5 cm.

 


In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.

De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Crystal+ Tupperware schaaltje met deksel

Onderwerp / Thema
Opwarmen - magnetron - bewaren

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Rood - geel

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Deksel met ventilatieklep

Tijdperk
2001

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5,00 cm

Lengte
14,00 cm

Breedte
9,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2020 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel