A R C H I E F

Vorige Artikel 22 van 23 Volgende

Vintage tweedelige kunststof platenstanddaard uit de jaren '70 in rookkleur

Artikelnummer: PD-2514-19

Vintage tweedelige kunststof platenstanddaard uit de jaren '70 in rookkleur. 

  • Vervaardigingsdatum: Jaren '70

Beschrijving
Platenstandaard voor het opbergen van LP's. Uitgevoerd in rookkleurig transparant kunststof. In dit platenrek passen ongeveer 40 platen. Deze echte jaren 70 LP houder is in een redelijke staat en kan staand worden gebruikt.

Bijzonder aan het hier getoonde exemplaar is dat de twee losse delen inéén geschoven kunnen worden tot één grotere houder.

Deze standaards werden gemaakt van ABS plastic. ABS is een licht maar hard, slagvast polymeer en wordt onder meer gebruikt voor het vervaardigen van lego-blokjes.

Een mooie oplossing voor het opbergen van vinyl.

Conditie ​
Deze platenstandaard heeft geen beschadigingen in de vorm van grote scheuren of barsten. Wel zijn er sporen van gebruik aanwezig, zoals enkele oppervlaktekrasjes. 

Formaat

  • Hoogte: 32,5 cm. 
  • Lengte: 32,5 cm. 
  • Breedte: 6,5 cm. 

LP (langspeelplaat)
Een langspeelplaat, ook wel vinylplaat genoemd, vaak afgekort tot lp of elpee, is een van vinyl gemaakte grammofoonplaat van 30 cm (12 inch) diameter, die aan elke kant ruimte biedt voor maximaal 30 minuten muziek.

De afkorting lp staat voor long play. De meeste lp's moeten op 33⅓ toeren per minuut worden afgespeeld. Andere platenformaten zijn singles en EP's. Elke grammofoonplaat heeft per zijde één doorlopende groef bestaande uit de inloop, daarna de opname en aan het eind de uitloop. De langspeelplaat werd in 1948 geïntroduceerd door Columbia Records. In de jaren 1990 verloren langspeelplaten aan populariteit door de opkomst van de cd, al bleven sommige artiesten hun muziek nog steeds alleen op lp uitbrengen.

Ondertussen is er ook belangstelling voor platen bij verzamelaars van popmuziek die gelimiteerde oplages verzamelen. Meerdere bedrijven produceren nog steeds lp's.

Land van herkomst
Nederland

Soort object
Platenstandaard - platenhouder - platenrek

Onderwerp / Thema
Opberger - Elpees - LP - platenrek

Categorie
Vinyl & Audio

Kleur
Rookkleurig - transparant

Materiaal
Plastic - kunststof

Bijzonderheden
Tweedelig en kan inéén geschoven worden doormiddel van verbindingen

Tijdperk
Jaren '70 - '80

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
32,50 cm

Lengte
32,50 cm

Breedte
6,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel