A R C H I E F

Vorige Artikel 34 van 40 Volgende

Vintage Tupperware pastelkleurige ontbijtkom, zalm/oranje

Artikelnummer: TW-1854-2

Vintage Tupperware pastelkleurige ontbijtkom, zalm/oranje. 

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: vanaf 1961

Beschrijving
Rond pastelkleurig ontbijtkommetje of puddingschaaltje uit de jaren '60 - '70 van Tupperware compleet met goed sluitend deksel. Nestelbaar en stapelbaar. Deze schaaltjes of kommetjes verkeren nog in een goede staat, zeker gezien hun leeftijd. Ideaal tijdens het ontbijt voor bambix of cornflakes. Perfecte puddingschaaltjes.

Verkrijgbaar in zes verschillende pastelkleuren te weten: geel, mintgroen, oranje/zalm, paars, blauw en wit.

Conditie
Deze schaaltjes verkeren in een originele vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage.

Formaat

  • Diameter: 15 cm.
  • Hoogte 5 cm.

 

In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

Land van herkomst
België - usa

Soort object
Ontbijtkom - puddingschaaltje

Onderwerp / Thema
Ontbijt

Categorie
Vintage tupperware

Kleur
Pastel oranje/zalm

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Kunststof - plastic - polyetheen

Bijzonderheden
pasteltint - strak sluitend deksel

Tijdperk
Vanaf 1961

Kwaliteit
Goede vintage staat met normale sporen van gebruik

Hoogte
5,00 cm

Diameter
15,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel