A R C H I E F
Brocante aardewerk puddingvorm, vis
Artikelnummer: 1325Brocante aardewerk puddingvorm, vis.
Beschrijving
Brocante puddingvorm van aardewerk in de vorm van een vis. Geschikt voor gebruik of voor de sier in bijvoorbeeld een boerenkeuken. Deze puddingvorm is rijkelijk gedecoreerd.
Schubben, staart, kieuwen, bek en oog zijn herkenbaar. Zowel de buitenzijde als de binnenzijde is lichtgeel geglazuurd.
Conditie
Deze aardewerk puddingvorm verkeert in een nette brocante staat.
Formaat
- Hoogte: 6 cm.
- Lengte: 28 cm.
- Breedte: 17 cm.
Pudding is een (meestal zoet) nagerecht op basis van melk of sojamelk dat gebonden wordt met zetmeelproducten zoals maïzena, eventueel aangevuld met een eiwit als geleermiddel zoals eieren, custardpoeder of gelatine.
Het woord pudding stamt waarschijnlijk af van het Franse boudin, dat weer afstamt van het latijnse botellus, wat "kleine worst" betekent. Dit verwijst naar het vlees dat er in de middeleeuwse puddingen zat. Maar pudding had destijds een veel ruimere betekenis dan nu. In de Engelse taal is dit nog steeds het geval. Daar kan het ook op pasteitjes of in het algemeen een nagerecht slaan.
Er bestaan warme en koude puddingen. De warme soort wordt vaak gebonden met een zetmeel-substantie zoals tarwena of maïzena, al dan niet in combinatie met eieren (soms ook met alleen eieren). De koude soort wordt vaak gebonden met agaragar (een zeewier) of gelatine. Er zijn nog veel meer geschikte koude bindmiddelen, maar deze zijn vaak niet in de winkel te verkrijgen.
Bij de warme puddingen is het vaak nodig om de smaakmakers (bijvoorbeeld amandelen) mee te trekken in een warme vloeistof zoals melk. Bij de koude soort worden vaak verse vruchtenpuree of zelfgemaakte chocoladepasta's toegevoegd. Vaak zijn de koude soorten op basis van geslagen room of gele room (ook wel banketbakkersroom genoemd).
Christmas pudding is een traditioneel Engels kerstdessert.
Land van herkomst
Nederland
Soort object
Puddingvorm
Kwaliteit
Nette brocante staat
Hoogte
6,00 cm
Lengte
28,00 cm
Breedte
17,00 cm
Verzendmethode
Pakketpost