Artikel 557 van 593

Vintage litho - A little bit of heaven, Bessie Pease Gutmann

Artikelnummer: 2251
€ 9,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage afbeelding - A little bit of heaven, Bessie Pease Gutmann.

Beschrijving
Een afbeelding van één van de bekende schilderijtjes van de Amerikaanse kunstenares Bessie Pease Gutman, "A little bit of heaven". Mooie afbeelding in houten lijstje uit de jaren '50. Met driehoekje aan de achterzijde voor bevestiging aan de muur.

Conditie
Deze lijst met afbeelding verkeert in een nette vintage staat zonder vlekken of beschadigingen. 

Formaat

  • Lengte: 19,8 cm. 
  • Breedte: 14,8 cm. 

Bessie Pease Gutmann (8 april 1876 - 29 september 1960) was een Amerikaanse kunstenaar en illustrator, aanvankelijk als Bessie Collins Pease, het meest bekend om haar schilderijen van putti, baby's en jonge kinderen.

Tijdens de vroege jaren 1900 was ze een van de bekendere tijdschrift- en boekillustrators in de Verenigde Staten. Haar werk was te zien op 22 covers van tijdschriften zoals Woman's Home Companion en McCall's tussen 1906 en 1920. Ze illustreerde ook populaire kinderboeken, waaronder een opmerkelijke editie van 1907 van Alice's Adventures in Wonderland.

Hoewel de commerciële populariteit van Gutmann's kunst tijdens de Tweede Wereldoorlog afnam, was er hernieuwde belangstelling voor haar illustraties van verzamelaars aan het eind van de 20e eeuw.

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel