Vorige Artikel 40 van 40 Volgende

Vintage Tupperware Impressions ijsblauwe Wijn/Champagne koeler

Artikelnummer: 1816
€ 11,95
Voorraad 2 stuks

Vintage Tupperware Impressions ijsblauwe Wijn-, Champagne, Flessenkoeler. 

Vul hem met ijsblokjes of ijswater. Zet de insteek erin en je hebt een geweldige koeler voor je flessen met dorstlesser. Je kan hem natuurlijk eventueel ook gebruiken als schitterende bloemenvaas.

  • Hoogte: 23 cm.
  • Lengte: 21,5 cm.
  • Breedte: 15 cm.

In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel